Szálloda Balatonfüreden

A balatonfüredi Hotel Flamingo tulajdonosai, a Czigle család április 14-én este, ünnepélyes keretek között megnyitotta a Flamingo szomszédságában lévő legújabb szállodájukat, a négycsillag-várományos Hotel Füred Spa ß Conference-t.

 

 

A teljes mértékben felújított és átalakított, alapvetően konferenciák lebonyolítására szakosodott és különlegesen szép, tágas wellness részleggel is felszerelt, 199 szobával, 398 férőhellyel rendelkező szálláshely megnyitásával Czigléék sikerrel megállították a Balatonfüred szívében, sok-sok évig a város összképét alaposan rontó, elárvult hotel lejtmenetét, amelyet a város polgármestere, dr. Bóka István a megnyitón egyenesen a város szégyenfoltjának nevezett.

Bár eredetileg Lázár János minisztert kérték fel a ház megnyitására, az utolsó pillanatban azonban változott a program, és helyette Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes érkezett Füredre, a megnyitó ünnepségre. Ő mondta el, hogy az Európai Uniótól és a Magyar Államtól összesen 1,6 milliárd forintnyi (vissza nem térítendő) támogatás jó helyre került, mert ez a beruházás többek közt jelentősen segíti a Balaton-partnak azt az általános gondját, amely a szezonalitás következtében sújtja. A turizmust a kormány fontos kitörési pontnak tekinti, és a balatonfüredi ház átalakításra adott pénz tovább növeli a Balaton régió népszerűsítését és versenyképességét. Csepreghy államtitkár arra is utalt, hogy a mostani négycsillag besorolás (amihez azért tegyük hozzá, hogy a Hotelstars Union (HU) még nem adta áldását), hamarosan ötcsillagos is lehet.

 

 

Kontrát Károly miniszterhelyettes, államtitkár, aki a térség parlamenti képviselője, a Balaton emblematikus helyének nevezte az új szállodaóriást. Hozzátette, a tópart csúcsszálláshelye került a mai nap átadásra, amely egyben a Balaton zászlóshajója is lehet.

És most lássunk tényt a most befejeződött, mindössze 15 hónap alatt levezényelt építkezésről:

- a ház beruházásáához szükséges pénz előteremtését, a pályáztatást a Rekontir cégcsoport végezte, a kivitelező a Swietelwsky volt, a belső építészet tervezését pedig Jack Tiborra bízták

- 20.000 nm2-en 500-an dolgoztak a monstre építkezésen

- 13 szintes a ház, hatalmas közösségi helyekkel és többszinten teraszokkal

- három szinten csak lakosztályok készültek, köztük két elnöki lakosztály is született

- 800 fő befogadására alkalmas a konferenciaterem

- 300 férőhelyes a látványkonyhával is felszerelt étterem

- a wellness részlegen öt beltéri és két kültéri medencét alakítottak ki, emellett saját vízparttal, homokos stranddal rendelkezik a hotel

- különböző szanuák, gőzfürdő, sóbarlangok és élményzuhanyok is a szolgáltatások részei

- egyelőre 100 embernek ad munkalehetőséget az új hotel, de ez a szám várhatóan a későbbiekben tovább nő

 

 

Megszólaltattuk a ház tulajdonosi körének arcát, Czigle János családfőt, aki többek közt elmondta, hét évig nézte a Flamingo szomszédságában álló lerobbant, elárvult házat, amíg családjával közösen arra a döntésre jutottak, hogy megpályázzák a felújítást, és ebbe a munkákba ma is belevágna, mert szereti a kihívásokat. Főként a konferencia-kapacitás mértékére valamint a wellness részleg megvalósítására, kivitelezésére a legbüszkébb, ez utóbbinál sikerült a fények, hangulatok, melegség érzetét visszaadni, és igazán különleges, egyedi, gyönyörű megoldás született. A ház célcsoportjának alapvetően a felnőtteket, üzletembereket, konferencia-vendégeket nevezi, és alapvetően magyar vendégkört várnak a házba.

A házavató ünnepélyes program elegáns svédasztalos vacsorával, háznézéssel folytatódott az ünnepélyes szalagátvágást, ünnepi beszédek után, majd Zséda is adott minikoncertet, végül lélegzetelállító, hatalmas, parádés tűzijátékot láthattak a késői órán még Füreden maradó meghívott vendégek (és a környéken lakók).

 

 

Kép és szöveg : Vágó Ágnes

Forrás : Turizmusonline

Fel