Top vendégházak

Nyugalom. Béke. A ház körül csak a helyi négylábú lakosok „beszélgetése" zavarja meg az idilli csendet. Nem a mobiltelefon, hanem a kakasszó ébreszt. A kertben igazi ízek várnak –az ínyencek kedvükre „legelhetik" a friss gyümölcsöket, zöldségeket. Az ételek helyi alapanyagokból, frissen készülnek.

 

 
A házigazdáktól itt mindent megtudhatunk, ami csak érdekel – ha szeretnénk, együtt etethetjük a háziállatokat, dolgozhatunk a földeken vagy kipróbálhatjuk a kosárfonást, csuhébaba készítést, esetleg a korongozást. Itt nem kell félteni a gyerekeket sem –szabadon szaladgálhatnak a kertben, de akár még az utcán is.

Vendéglátóink szívesen  megmutatják, hol tudunk kirándulni, merre vezet a bicikliút és hogy például kitől érdemes friss kecskesajtot vásárolnunk. Itt nemcsak a házigazdánk, hanem előbb-utóbb az egész falu ismerősünkké válik.

Ha egy igazán felejthetetlen, természet- és emberközeli élményekben gazdag, pihentető hétvégét/hetet szeretne eltölteni, távol a város zajától, ne várjon tovább!

Összeállításunkban kedvcsinálóként most ízelítőt nyújtunk a legszínvonalasabb, 3-4 napraforgósnak minősített, védjegyes falusi szálláshelyekből, amelyeket a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége választott a legjobbak közé.

 

Romantikus hangulatú, vályogból épült tanyák, eredeti bútorokkal berendezve, messze a civilizációtól, a dél-alföldi pusztaságon:

Homokhátsági Tanya-Birtok, Ruzsa

 

Közel a fővároshoz, Seholsziget szomszédságában, egyedi fafaragásokkal és képzőművészeti alkotásokkal díszített, négy napraforgós szálláshely, családi szobákkal:

Postakocsi Vendégház, Nőtincs

 

Festői helyen, a Göcsej és az Őrség lábánál, természetközeli környezetben elhelyezett romantikus borházak:

Patóhegyi Borházfalu, Petrikeresztúr

 

Hagyományos stílusban felújított, eredeti parasztbútorokkal berendezett közel 150 éves tanya Kiskunmajsa közelében, csendes, nyugodt falusi környezetben:

Véneperfa Tanya, Csólyospálos

 

Hollókőn, a palóc világörökség központjában, az Ófaluban épült új vendégház, cserépkályhával és gyönyörű kilátással a Cserhát hegységre:

Kemencés Vendégház, Hollókő

 

A Tápió-vidék déli határán, Ceglédtől nem messze az 1900-as évek elevenednek meg a népi szecessziós kúriában:

Bagolyvár Birtok, Tápiószőlős

 

A Palócföld szívében, teljesen felújított kontyos parasztház kemencével, valamint fafaragó- és kovácsműhellyel:

Kézművesporta Vendégháza, Varsány

 

Az Őrség kapujában, hazánk nyugati csücskében, gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő, igényesen felújított parasztház:

Szentgyörgyvölgy Vendégház, Szentgyörgyvölgy

 

Hagyományos berendezésű, új szállásépület ősi magyar motívumokkal ékesítve, a kertben kemencével és játszótérrel:

Vadvirágos Vendégház, Lajosmizse

 

Az Alföld déli részén, 1830-ban épült eredeti nádtetős parasztház kemencével és kiváló kirándulási lehetőségekkel:

Pipacsos Vendégház, Dávod

 

Lenyűgöző természeti környezetben, tradicionális magyaros, falusias hangulatban kialakított vendégház, borozóval:

Pálos Vendégház, Zalacsány

 

Festői környezetben, a Porovica-patak völgyében, az ország egyik legcsendesebb településén található vendégház, egy régi korszak különleges nyitánya, ötvözve a modern élet kényelmével:

Porovica Vendégház, Almáskeresztúr

 

Vályogból épült parasztház, étterem és lovasudvar a világ végén vagy inkább közepén, a Tisza-parti Nagykörűn:

Fogadó a Suttogóhoz, Nagykörű

 

A Göcsej szívében, egy kis zalai faluban elhelyezkedő vendégház szaunával, kondigéppel, kerti grillel, boglyakemencével és egy nagy réttel:

Faluszéli Tóthék Háza, Szentkozmadombja

 

Új, 4 napraforgós vendégház a Bükk hegységben, nem messze a kaptárkövektől:

Kaptárkő Vendégház, Kács

 

Az Őrségi Nemzeti Park területén, a Vend vidék központjában, érintetlen természeti területen található négy napraforgós vendégház:

Kétvölgy Vendégház, Kétvölgy

 

 

Forrás : Itthon.hu

Fel